Ga naar hoofdinhoud

Op 29 november is het Giving Tuesday. Giving Tuesday is een wereldwijde beweging gericht op het belang van geven. Deze dag vindt plaats op de 1ste dinsdag na Black Friday en Cyber Monday. Dagen die volledig draaien om massaal consumeren. Op Giving Tuesday, dit jaar dus op dinsdag 29 november, doen we iets voor een ander.

De SDS werkt aan de acceptatie van kinderen met Downsyndroom in het basisonderwijs. Dat gaat nog niet vanzelf. Daarom gaan we e-learning modules maken zodat leerkrachten kunnen zien wat je voor een kind met Downsyndroom kan betekenen, wat het oplevert en wat het kost. Weer een stapje verder op weg naar een inclusieve samenleving.

We zien er allemaal anders uit en hebben allemaal eigen talenten. En iedereen heeft wel ondersteuning bij iets nodig.

We kunnen kinderen op de basisschool dit al leren. Gewoon door een medeleerling met Downsyndroom te hebben. Dit maakt de kinderen socialer en meer empathisch, dat is bewezen.

En het maakt niet uit of je kind op een reguliere of speciale school zit. De kinderen waarbij regulier onderwijs lukt, vervullen een belangrijke rol voor alle kinderen met Downsyndroom. Ze laten hun klasgenootjes zien dat iedereen erbij hoort. En dat is belangrijk voor ieder kind.

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=0AB1Jb1LRLqzrZRHUspZsw

Jouw gift wordt gebruikt voor dit e-learning project. Wil je meer weten? Je kan de projectbeschrijving opvragen bij Regina Lamberts of bel even.

#GivingTuesday

Back To Top