Ga naar hoofdinhoud

Jouw testament “Staat de Stichting Downsyndroom al in jouw testament?”

Legaat

Je kunt in jouw testament een deel van jouw vermogen schenken aan de SDS. Deze schenking heet een legaat. Dat betekent dat je een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed (bv. een huis) nalaat aan de SDS. Het legaat komt in mindering op de erfenis die de overige erfgenamen ontvangen. Zij zijn over het bedrag van het legaat dus géén successierecht verschuldigd.

Erfgenaam

Het is ook mogelijk om de SDS bij testament te benoemen tot (mede)erfgenaam. Door middel van zo’n erfstelling ontvangt de SDS een percentage van jouw nalatenschap. Je bepaalt natuurlijk zelf welk percentage je aan elk van de erfgenamen wilt nalaten.

De SDS is aangemerkt als een ANBI-instelling. Daarom hoeven wij geen belasting te betalen over legaten en erfstellingen. Neem contact op met jouw notaris als je meer wilt weten. Ook voor het opmaken of wijzigen van je testament heb je de notaris nodig.

Code nalaten

De SDS hanteert de Code Nalaten als leidraad. Deze Code Nalaten is in 2018 opgesteld onder auspiciën van Nederland Filantropieland.

Denkt u erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wilt u de Stichting Downsyndroom benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuNotariaat. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament.

Ontdek hoe het werkt op www.nunotariaat.nl

Meer informatie?

Neem contact op met Regina Lamberts, directeur van de SDS via info@downsyndroom.nl of 0522 281337.

Back To Top