Ga naar hoofdinhoud

Je kind komt natuurlijk ook bij de huisarts. Daarom is het belangrijk om deze te informeren over Downsyndroom. Downsyndroom komt niet heel vaak voor. De meeste huisartsen hebben hiermee weinig ervaring. Daarom is het helemaal niet gek als ouders hen wijzen op beschikbare informatie en de medische richtlijn. We hebben een speciale huisartsenbrochure en begeleidende brief gemaakt die je aan je huisarts kunt geven.

De huisartsenbrochure is gemaakt door de Stichting Downsyndroom, samen met de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). De inhoud is gecontroleerd door medisch specialisten. De brochure is speciaal geschreven voor huisartsen. De informatie is daarom kort, zakelijk en in medisch vakjargon.

Je kan de begeleidende brief overhandigen aan de praktijkassistente van de huisarts en tegelijkertijd een afspraak maken om de informatie over Downsyndroom te bespreken. Door het overhandigen van deze brief weet de huisarts waar hij de digitale informatie (een brochure met een samenvatting) over Downsyndroom kan vinden.

Patiënteninformatie over huisartsenbrochure

Brief voor Huisartsen over huisartsenbrochurebrief

Huisartsenbrochure

Back To Top