SDS Info 24-011, 2 september 2024

Vragenlijst over diagnose Downsyndroom

Is jouw kind geboren tussen 2018 en 2024 en heb jij de vragenlijst nog niet ingevuld? Doe dat dan nu. We willen graag weten hoe de diagnose Downsyndroom aan ouders van kinderen geboren tussen 2018 en 2024 is verteld en hoe zij dit hebben ervaren. Deze informatie helpt professionals en beleidsmakers hun werkwijze te verbeteren.

De vragenlijst bevat 20 vragen en duurt ongeveer 10-20 minuten. We vergelijken de resultaten met eerdere onderzoeken uit 2009 en 2016 om te zien wat er verbeterd is en waar nog kansen liggen. We hopen dat veel ouders willen deelnemen.

Vul de vragenlijst in

Studiedag over onderwijs aan kinderen met Downsyndroom

Is jouw kind (bijna) 3 en sta je voor de schoolkeuze? Weet je niet meer waar je moet beginnen? Regulier of speciaal onderwijs, en wat moet je nog meer overwegen? Onze studiedag op 13 september helpt je op weg. We bespreken schoolkeuze, gedrag, ontwikkelingsprofielen, leerstrategieën en meer. Lees meer>>

 

Studiedag De jonge kleuter met Downsyndroom

De beslissing is genomen: de kleuter met Downsyndroom gaat naar de basisschool. Een grote stap, zowel voor ouders als de school, waar vaak weinig ervaring mee is. Gelukkig is er veel kennis beschikbaar om dit proces soepel te laten verlopen. Onze studiedag biedt een uitstekende kans om samen met de leerkracht goed voorbereid te starten. Lees meer>>

Familiedag in Pantropica

Op zaterdag 9 november ben je welkom op onze familiedag in Pantropica! Ontdek tien continenten, bewonder kleurrijke vogels en vlinders, en verken het regenwoud als een echte Tarzan. Kinderen kunnen spelen in de indoorspeeltuin en deelnemen aan twee jungle-shows (vooraf reserveren). Je ontvangt ook een lunchvoucher van € 5,- voor de horeca.

Bestel nu je tickets!

Bestel hier je kaarten

Webversie Kleine Stapjes

Gebruik jij de webversie van Kleine Stapjes al? Kleine Stapjes helpt jonge kinderen met Downsyndroom (0-6 jaar) zich stap voor stap te ontwikkelen, afgestemd op hun mogelijkheden. Het voorkomt gedragsproblemen en bevordert zelfstandigheid. 

Ouders leren beter naar hun kind te kijken en genieten van de voortgang. Het programma omvat alle ontwikkelingsdomeinen met duidelijke uitleg en voorbeelden per stapje.

Er is een online versie van het programma en natuurlijk kun je de map ook nog bij ons bestellen. Donateurs krijgen 20% korting.

Nieuwe coronaprikronde

Wie kan de coronaprik halen?

Mensen van 60 jaar en ouder krijgen uitnodigingsbrief van het RIVM (vanaf 27 augustus) voor het halen van de coronaprik. Afspraken maken en wijzigingen via planjeprik.nl of 0800-7070

Mensen van 18 tot en met 59 jaar die jaarlijks de uitnodiging krijgen voor de griepprik krijgen GEEN uitnodigingsbrief van het RIVM. Zelf kun een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of 0800-7070

Kinderen en volwassenen uit de medische hoog-risicogroepen (bijvoorbeeld mensen met een ernstige afweerstoornis) krijgen GEEN uitnodigingsbrief van het RIVM. Zelf een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of 0800-7070

Voor sommige mensen die niet in de doelgroep vallen is de coronaprik ook beschikbaar. Bijvoorbeeld voor mensen met een kwetsbaar gezinslid. Of mensen die op advies van een behandelend arts een coronaprik willen halen.

Meer info voor volwassenen met Downsyndroom staat hier.  

Oproep: onderzoek naar drukbroekje*

We delen de volgende oproep met je:

Ik ben Ruth de Ruiter, fysiotherapeut bij 'S Heeren Loo in Ermelo. Dit jaar ga ik mijn laatste jaar in als student kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Binnen dit jaar mag ik onder andere mijn thesis gaan schrijven.

Het onderwerp wat ik wil gaan onderzoeken is het effect van een drukbroekje op de motorische ontwikkeling bij het jonge kind met Downsyndroom. Dit broekje wordt aangemeten bij kinderen ouder dan 27 maanden die niet tot staan, gaan staan en lopen lijken te komen.

Om dit onderzoek te kunnen uitvoeren, ben ik nog op zoek naar een aantal deelnemers. Heb je een kind dat hiervoor in aanmerking komt, of ben je geïnteresseerd in het product? Dan hoor ik graag van je! Je kunt me bereiken via mail.

Voor meer informatie over het drukbroekje en hoe het werkt, kun je hier kijken (onder het kopje "beter bewegen)

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl

This e-mail has been sent to [[EMAIL_TO]], click here to unsubscribe.

www.downsyndroom.nl