SDS Info 24-008, 3 juni 2024

Nieuwe web-versie van Kleine Stapjes

Kleine Stapjes helpt bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Het is afgestemd op wat een kind aankan, zo wordt het niet overvraagd, maar ook niet ondervraagd. Dat voorkomt gedragsproblemen.

Wat je nu investeert in je jonge kind, verdient zich later terug in meer zelfstandigheid. Maar, werken met Kleine Stapjes is niet alleen fijn voor later. Veel ouders vinden dat ze door het programma zo veel beter naar hun kind hebben leren kijken. Daar beleven ze ook veel plezier aan. Het maakt ook dat je de ontwikkeling van je kind nog beter ziet.

Kleine Stapjes is voor kinderen met Downsyndroom tussen de 0 en 6 jaar.  Alle ontwikkelingsdomeinen staan erin. Met alle ontwikkelingsstapjes. Plus een handige uitleg en voorbeelden per stapje.

Klik hier voor meer informatie.

LET OP: heb je eerder de vorige app aangeschaft? Mail ons het betaalbewijs of een ander bewijs van aanschaf (via android of Apple)  en je krijgt van ons nieuwe inloggegevens. Vul dus niet het registratieformulier voor de nieuwe webapp in.  

Wil je meer weten? Je kan ons ook mailen of bellen. 

 Programma Down Academy 2024-2025

Het cursusprogramma voor 2024-2025 staat op onze website. Het hele programma wordt online aangeboden. Er zijn weer een aantal leuke nieuwe studiedagen. Aanmelden kan via onze website www.downacademy.nl

Hieronder een overzicht van alle studiedagen met een link voor meer informatie.

2024

Vrijdag 13-09: In’s and out’s rondom onderwijs meer info>> 
Vrijdag 27-09: De start van de jonge kleuter op de basisschool  meer info>>
Vrijdag 11-10: Stimuleren van positief gedrag; ja dat kan! meer info>> 
Vrijdag 08-11: Echt meedoen in groep 2 ter voorbereiding op groep 3  meer info>> 
Woensdag 22-11: Jouw (veranderende) rol als je kind uit huis gaat  meer info>>

2025

Vrijdag 17-01: Bieden van maatwerk vanaf groep 4  meer info>>
Woensdag 22-01: Kind met Downsyndroom in het gezin meer info>>
Vrijdag 24-01 & vrijdag 21-03: Dysfatische ontwikkeling (tweedaagse)  meer info>> 
Woensdagmiddag 12-02: 30+ volwassenen met Downsyndroom meer info>> 
Woensdag 05-03: Onderwijs op het (V)SO meer info>> 
Vrijdag 14-03: Vriendschap – Relaties Intimiteit meer info>> 
Woensdag 26-03: Mogelijkheden voor voortgezet onderwijs; van VSO tot VMBO  meer info>>
Woensdag 11-04: Specifiek gedrag in en na de puberteit  meer info>> 
Vrijdag 16-05: Wat verandert er voor mijn kind als het 18 jaar wordt? meer info>> 
Woensdag 11-06: Vakantie en vrije tijd meer info>> 
Vrijdag 20-06: Volgend jaar een kind met Downsyndroom in de klas meer info>>

Kern West-Brabant zoekt vrijwilligers

Vind jij het leuk om contact te hebben met andere ouders in jouw regio? Word dan vrijwilliger bij de kern in jouw buurt. Iedere regio heeft een kern. Vrijwillige ouders zijn hier het aanspreekpunt en organiseren soms gezellige kleinschalige activiteiten in de regio. Kern West Brabant is op zoek naar ouders die dit willen gaan doen. Mail naar kern West-Brabant voor meer informatie. 

Makkelijk Lezen boek

In onze webshop kun je het makkelijk lezen boek "So, New York" kopen. Het is zeer geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking. Leesniveau is AVI 6. Leuk om zelf of samen te lezen. Bestel het hier.

Zeilweekend Onder Zeil*

Zin in Friese meren, zeilen en één groot feest? Schrijf je dan in voor het Onder Zeil weekend op 13, 14 en 15 september.

Met het hele gezin genieten op de Friese meren in Heeg, met Onder Zeil beleef je het. Stichting Onder Zeil organiseert elk jaar in Friesland een zeilweekend voor kinderen met Downsyndroom en hun families uit heel Nederland. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de site. Kosten zijn €175 p.p. www.stichtingonderzeil.nl

UP-Club Nijmegen heeft plek voor twee nieuwe deelnemers*

UP-club Nijmegen bied o.a. jonge mensen met Downsyndroom de gelegenheid om zich te blijven ontwikkelen na hun schoolperiode. 
Gedurende het schooljaar verzorgen twee ervaren docenten iedere maandag van 9 tot 3 een gezellige en leerzame dag waarbij de focus ligt op basisvaardigheden, burgerschap en zelfstandigheid. Ze werken samen met ROC Nijmegen en pedagogiek studenten van het Radboud.

 

Denk je dat UPclub iets is voor jouw zoon of dochter? Voor de zomer een keer meedoen op proef is ook mogelijk. Voor meer informatie over ons programma, de deelnemers en bekostiging. Mail naar Tini Lootsma

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl

This e-mail has been sent to [[EMAIL_TO]], click here to unsubscribe.

www.downsyndroom.nl