SDS Info 24-007, 27 mei 2024

Nieuw programma Down Academy

Het programma voor het komende (school)jaar voor Down Academy staat nu online. Er zijn weer veel verschillende onderwerpen. De studiedagen worden online via Zoom aangeboden. Zo kun je vanaf je eigen huis of werkplek meedoen. De studiedagen zijn erg interactief en zijn heel goed te volgen vanaf je beeldscherm. 

Kijk snel voor het volledige programma op www.downacademy.nl 

Familiedag Noord- en Midden Limburg

Op zondag 9 juni is de familiedag van kern Noord- en Midden Limburg. Dit jaargaan ze op avontuur in het bos, pony's verzorgen en nog veel meer. In de middag is er een gezellige barbecue en kunnen de kinderen spelen. Lees hier meer over deze gezellige familiedag.

Speelochtend kern Noord-Holland

Op zondag 9 juni gaat kern Noord-Holland naar Speeltuin De Hoef in Alkmaar. Het hele gezin is welkom. De kinderen kunnen leuk spelen en ouders kunnen elkaar ontmoeten. Kom ook als je kindje nog heel klein is, het is leuk om andere ouders te ontmoeten en ervaringen te delen. Lees hier meer over de speelochtend.

Familiedag Twente

Op zondag 9 juni is ook de familiedag van kern Twente. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom. Er zijn diverse leuke activiteiten zoals een kabelbaan, springkussen, schilderen en buiten spelen. Ook is er een leuke voorstelling. Lees hier meer over de familiedag in de regio Twente. 

Onderzoek regressie bij Downsyndroom*

Een groep van drie studenten aan de Universiteit Utrecht doet onderzoek naar regressie bij Downsyndroom. Ze zoeken informatie mensen met Downsyndroom tussen de 12 en 30 jaar. In deze brief lees je de uitgebreide informatie. 

Klik hier om de vragenlijst in te vullen. 

Informatiebijeenkomst over PGB regio Noord*

Vereniging Naar-Keuze organiseert op 25 juni een informatiebijeenkomst over PGB in Assen. De bijeenkomst is bestemd voor leden van Naar-Keuze en belangstellenden die een Persoonsgebonden Budget hebben of overwegen zorg door middel van een PGB zorg  in te kopen. Klik hier voor meer informatie

Festie Feest*

Op zondag15 september is er in Putten het festival Festie Feest. Het festival wordt georganiseerd voor en door mensen met een beperking. Het staat in teken van sociale verbinding en plezier. Klik hier voor meer informatie. 

Gewoon op vakantie*

Samen op vakantie gaan is niet voor elk gezin iets gezellig en ontspannend. Wanneer je een kind hebt met een verstandelijke beperking kunnen de vakantieperiodes juist eerder stressvol zijn! Quinta Rosa is een landhuis in het rustige binnenland in centraal Portugal op ruim 3 hectare. Er is plek voor één familie per keer familie per keer, zodat de speeltuin, het zwembad en alle andere voorzieningen ( skelterbaan, mini- farm, sportveld ) volledig privé en dus prikkel arm zijn. Er is ook begeleiding mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl

This e-mail has been sent to [[EMAIL_TO]], click here to unsubscribe.

www.downsyndroom.nl