SDS Info nummer 24-005, 4 april 2024

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

Dreamnights

In deze nieuwsbrief staat de uitnodiging voor de dreamnights. Speciale uitjes waarin jullie kinderen speciale aandacht krijgen en veel extra mogelijk is. De Dreamnights zijn gratis en worden aangeboden door de dierenparken zelf.

Lees deze nieuwsbrief goed door voor je het aanmeldformulier invult. Je hebt tot en met 21 april om het formulier in te vullen. Neem rustig de tijd om eerst je agenda te checken. Het is niet wie het eerst komt, wie het eerst maalt. 

Hoe kun je aanmelden
Lees onderstaande tekst goed door voordat je je aanmeldt

We zijn dit jaar uitgenodigd door drie parken; Burgers'Zoo, Diergaarde Blijdorp en Dierenpark Amersfoort. Je kunt een eerste, tweede en derde keuze aangeven. Dit hoeft natuurlijk niet. Je mag je ook voor één park aanmelden. Wij proberen altijd iedereen bij zijn of haar eerste keuze in te delen. Dit lukt helaas niet altijd omdat we een beperkt aantal kaarten krijgen. Daarom kan je ook een tweede en derde keuze invullen. 

Onderaan deze  nieuwsbrief staat een link naar het aanmeldformulier. Geef je op met het adres dat bij ons bekend is, dus het adres waarop je Down+Up ontvangt. En meld je aan met je eigen naam, niet de naam van je kind.

De formulieren worden automatisch in ons systeem verwerkt. Het is na het invullen van het formulier niet meer mogelijk om wijzigingen door te geven. Aanmelden kan alleen voor je eigen gezin, niet voor opa, oma, vriendjes en vriendinnetjes. Dit stellen de parken niet op prijs. Kan één van de ouders niet mee? Dan kun je natuurlijk wel iemand anders in plaats daarvan meenemen. Ga uit van twee volwassenen per gezin.

Ben je geen donateur (meer) en wil je wel graag mee naar de Dreamnight. Vul dan toch het formulier in. Je ontvangt van ons gegevens om weer donateur te worden. Zodra je aanmelding is verwerkt, ding je net als iedereen mee naar kaarten. 

Je kunt je aanmelden tot en met 21 april 2024 via de onderstaande link.

LET OP!!! Bestel voor IEDER gezinslid kaarten. Ook voor kinderen onder de drie jaar

Klik hier om je aan te melden

Arnhem

Burgers'Zoo

Iets ten noorden van Arnhem ligt Koninklijke Burgers'Zoo, een dierenpark waar je een ontdekkingsreis door verschillende gebieden kan maken. Kom op vrijdag 31 mei naar Burgers'Zoo en maak deze ontdekkingsreis. Het park is speciaal voor jullie open van 18.00 tot 21.00 uur.

Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

Ontmoet onze dieren, je steekt wat op van de dierenwereld bij Dierenpark Amersfoort. Reis naar de Savanne met giraffen en zebra's en bezoek de reusachtige olifanten familie. Op vrijdag 7 juni heeft is er een speciale VIP-avond. En jij bent uitgenodigd. Van 18.00 tot 21.00 uur ben je van harte welkom. Meld je snel aan.

Rotterdam

Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp sta je oog in oog met al het moois dat de wereldwijde natuur te bieden heeft. Ontmoet rode panda's in de Himalaya gebied en sta oog in oog met giraffen en zebra's op de savanne. In Beleef Blijdorp en verwonder je met de wereldwijde natuur. Kom op vrijdag 7 juni naar de dreamnight na de reguliere openingstijden.

Jippie No More! met korting

Kijk nu de film Jippie No More! met korting thuis vanaf je eigen bank. Met de code WDSD2024 kijk je de film voor maar € 3,99

Klik op deze link en gebruik de bovenstaande code.

De actie is geldig tot en met 15 april. Na het verzilveren heb je 48 uur de tijd om de film te bekijken. Je kunt een account aanmaken met alleen je naam en mailadres.

Studiedag specifiek gedrag in de puberteit

Puberteit, die periode in je leven dat je ouders raar gaan doen! Ook als je Downsyndroom hebt. Maar bij Downsyndroom spelen daarnaast ook een aantal andere zaken mee. Je lichaam ontwikkelt zich en je hoofd kan dat niet altijd bijhouden. Hoe kun jij als ouder het evenwicht bewaren tussen autonomie en hulp. In de online studiedag op woensdag 10 april wordt de focus gelegd op de puberteit bij kinderen met Downsyndroom. We gaan heel uitgebreid in op het gedrag en geven praktische handvaten. Lees meer>>

Help mee: Juiste middelen om te communiceren*

Toen Fay ernstig ziek was, had het ziekenhuis niet de juiste middelen om met haar te communiceren. Dat moet in de toekomst anders. De ouders en broer van Fay zijn een actie gestart: Steun Fay met haar idee! Ze halen geld op voor de Princes Máxima Foundation om communicatiemiddelen te maken of aan te schaffen voor patiëntjes die hier hulp bij nodig hebben. In de Down+Up van deze lente staat een artikel met het verhaal over Fay. De actie loopt tot 16 juni, de sterfdag van Fay. Kijk op de website en help mee!

Album 'als het kon'*

Zangeres Mirjam Klerks en haar partner gitarist/producer Bas van der Wal hebben samen twee zorg-intensieve kinderen. Emanuel (7) heeft Downsyndroom en Ravi (4) heeft een een hersenaanlegstoornis en heeft autistisme en een genetische afwijking.

 

'Heftig' zal waarschijnlijk je eerste reactie zijn en dat is het ook, maar wat brengen ze veel liefde en wat leren ze ons veel over waar het écht om gaat in het leven. Deze liefde én deze heftigheid vormden de inspiratie voor de liedjes op het album 'Als het kon' dat op 21 maart is verschenen op alle streaming platformen en zal ook op cd verkrijgbaar zal zijn.  

Nieuwe bewoner gezocht (Assen)*

Bij Verstandig Wonen in Assen is een woonplek vrij gekomen. Het is een gezellig huis voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Er zijn 12 appartementen, onderverdeeld in drie groepen. Wil jij meer weten? Bel dan de secretaris tel. 0592-342290, of teamcoach tel. 06-2346 1178, of stuur een mail aan verstandigwonen@hotmail.com

Masterclass Down 2 Dance*

Op dinsdag 9 april om 10.00 uur geeft het Down2Dance hun eerste gratis online masterclass 'Celebrate your talent' voor iedereen met Downsyndroom. Down2Dance bestaat sinds 2019 uit het dans duo Celina & Nadya, die door middel van hun dansen graag hun talenten vieren 'ondanks' hun beperking. De masterclass bestaat uit een warming up met ballet oefeningen en tips voor freestyle dansen om de ochtend energiek te beginnen. De masterclass vindt plaats via Zoom en aanmelden kan door een mailtje te sturen via: down2dancenl@gmail.com met onderwerp: Aanmelden masterclass. Meer weten? Down 2 Dance: More Than Just A Movement - Gazetta (gaze-tta.com) (in het Engels).

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl