SDS Info nummer 24-003, 25 februari 2024

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

Symposium 21 maart: Wereld Downsyndroomdag
Meld je nu aan en profiteer nog net van de vroegboekkorting!

 

Het symposium van 21 maart heeft een zeer afwisselend programma. Het eerste deel is gereserveerd voor veel interessante sprekers over Downsyndroom en de ziekte van Alzheimer. Het tweede deel gaat over de ethiek rondom sterilisatie. Het derde deel gaat over stress in de spreekkamer bij de downpoli. Hoe kunnen de kinderen en hun ouders geholpen worden om zonder angst en stress naar de downpoli te gaan.

 

De dag is gericht op professionals en ouders. Meld je voor 5 maart aan en profiteer nog van de vroegboekkorting van € 30,- per persoon. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

Apennoten-Klassiek
Kern Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest biedt de unieke mogelijkheid om op zaterdag 6 april een aangepaste voorstelling voor kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking bij te wonen. Daarbij worden licht- en geluideffecten aangepast (niet te fel, niet te hard).

Voorafgaand aan de voorstelling is er een uur lang gelegenheid om de liedjes te oefenen die in de voorstelling zullen worden gespeeld. Ook kan er geknutseld en getekend worden.

De voorstelling is op zaterdag 6 april om 11.30 uur, in de Eduard Flipse zaal in de Doelen in Rotterdam. Vanaf 10.30 is iedereen welkom voor het knutselen/liedjes oefenen.

De kosten van de voorstelling zijn 12.50 per persoon. Klik hier voor meer informatie.

 

Familiedag kern Apeldoorn
Zaterdag 23 maart, Twello

Op zaterdag 23 maart viert kern Apeldoorn Wereld Downsyndroomdag en jij kunt hierbij zijn.

Je bent van harte welkom bij Kulturhus Jachtlust in Twello. Er is volop gelegenheid om bij te kletsen en er zijn leuke activiteiten voor de kinderen. Ook is er een interactieve voorstelling van Bob met Bella of Beer. Lees meer>>

Postercampagne

Je kunt nog steeds een poster laten maken voor Wereld Downsyndroomdag. Dit jaar hebben we het thema #doorbreekdevooroordelen 

Wil jij ook meedoen? Lees hier hoe je dat doet.

Maatwerk vanaf groep 4
Studiedag vrijdag 1 maart

Aanstaande vrijdag is de studiedag 'Maatwerk vanaf groep 4'. Wil jij nog meedoen? Meld je dan vandaag nog aan. Lees meer>>

Vriendschap, relaties, intimiteit; hoe bewaak ik de grenzen
Studiedag vrijdag 15 maart

Heeft je kind ook behoefte aan vriendschap en geeft het misschien daarnaast ook aan om graag een relatie te willen?  Hoe begeleid je een leuke vriendschap. En hoe begeleid je gevoelens die erbij horen. Blijft je kind zichzelf in een vriendschap of gaat hij/zij helemaal op in die ander. Ook met relaties zijn er zaken waar je als ouder over na moet denken. En zaken die je moet begeleiden. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Maar er zijn wel handvatten waar je wat aan kan hebben.

Op vrijdag 15 maart zullen Inge Smit en Marjolein Hottentot handvatten aanreiken in de training rondom vriendschap, relaties en intimiteit. Kijk op www.downacademy.nl voor informatie en aanmelding.

Activiteiten rond 21 maart

Op onze agenda staan de activiteiten van alle kernen. Hieronder een overzicht. 

16 maart Familiedag kern Doetinchem
21 maart Symposium
23 maart Familiedag kern Apeldoorn
24 maart WDSD kern Haaglanden
24 maart WDSD kern Friesland
6 april Apennoten Klassiek
7 april Muziekbingo kern Drenthe
 

Zien we jou ook? Voel je vrij om bij iedere activiteit aan te sluiten. Klik hier om direct naar onze agenda te gaan.

Theater over de impact van een zorgintensief kind*

Hoe is het als mensen altijd vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou? En wat gebeurt er als jij omvalt? Dat kan niet. En dus ga je door.

Broos is een muzikale, ontroerende en hoopvolle voorstelling over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander, geïnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind. Gespeeld door actrice Lottie Hellingman.

Speciaal interessant voor ouders met een zorgintensief kind, familieleden en zorg- en onderwijsprofessionals.

De voorstelling speelt in de periode maart t/m mei 2024. Er zijn nog kaarten te koop voor Capelle a/d IJssel, Ede, Eindhoven, Haarlem, Hoorn, Leiden, Rotterdam en Venlo.

Reserveren en meer info: Broos - MATZER Theaterproducties

Dansstage United Dance*

Op Van 19 tot en met 24 augustus is in de Nationale Opera van Amsterdam de Unitede Dance Danstage. Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven. 

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl