SDS Info nummer 23-018, 19 december 2023

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

Fijne feestdagen

We wensen jullie hele fijne feestdagen. Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn wij gesloten. Onze webshop is gesloten van 21 december tot en met 2 januari. 

Echt meedoen in groep 2 ter voorbereiding op groep 3
Studiedag 19 januari 2024

Zit jouw kleuter met Downsyndroom (bijna) in groep twee? Of ben jij leerkracht van groep twee en heb je een leerling met Downsyndroom in de klas? Dan is onze studiedag op vrijdag 19 januari iets voor jou. Want hoe bereid je je kind of leerling zo goed mogelijk voor op groep drie? Of is het beter om nog een jaartje te doubleren? Een weloverwogen keuze is belangrijk. Leer tijdens deze dag hoe je deze keuze onderbouwt en vormgeeft. Lees meer>>

Symposium Downsyndroom: Een dag op de poli...
21 maart 2024, Veenendaal

Op 21 maart 2024 is ons jaarlijks symposium Downsyndroom. In de Basiliek te Veenendaal komen gerenommeerde sprekers. Er komen drie onderwerpen aan bod: Ziekte van Alzheimer, alles over sterilisatie, en voorkomen en omgaan met stress op de poli.

Alle onderwerpen worden besproken door meerdere deskundigen. Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

Speel-leergroep Early Bird
Rosmalen/Den Bosch

Early Bird Speel-Leergroep heeft een nieuwe website: www.earlybird-speel-leergroep.nl

In deze speel-leergroep in Den Bosch/Rosmalen ga je actief met je kind aan de slag. Je leert hoe je spelenderwijs de ontwikkeling van je kind kunt stimuleren. De groep komt één keer in de 14 dagen bij elkaar op de vrijdagochtend. 

Jouw veranderende rol als ouder als je kind ergens anders woon / gaat wonen
Studiedag 24 januari 2024

Je kent je (volwassen) kind het best van iedereen. En dan woont je kind ergens anders of gaat ergens anders wonen. De dagelijkse zorg draag je over aan anderen. Je vertrouwt erop dat ze goede zorg en begeleiding leveren, daarom heb je voor deze voorziening gekozen. Maar weten ze ook voldoende over jouw kind? Hoe ga je dat gesprek aan? Hoe breng je ter sprake wanneer je ziet dat er iets niet goed gaat? Je wilt de sfeer niet verpesten, want je kind is van de begeleiding afhankelijk.

In deze training gaan we dieper in op de communicatie tussen ouders en begeleiders van woonvormen en/of dagbesteding. Lees meer>>

Activiteiten kernen januari

Voel je vrij om aan te sluiten bij de activiteiten van onze kernen:

7 januari 2024 - Kinderparadijs Koggeland 
Kern Noord Holland

21 januari - Nieuwjaarsbijeenkomst Kern Groene Hart en Utrecht

24 januari - Nieuwjaarsborrel Kern Amsterdam

27 januari - Bowlen Kern Apeldoorn

Kijk voor alle activiteiten op onze agenda.

Ga met korting naar het theater

Komend voorjaar gaat Christiaan Jelsma het theater in met zijn kleinkunst-cabaretvoorstelling De Verdenking. 

Wat als je leven ineens een wending krijgt die je niet zag aankomen? Christiaan hoorde van de arts kort na de geboorte, dat zijn zoontje verdacht werd van het Downsyndroom. Over het proces dat volgde maakte hij de kleinkunst, cabaretvoorstelling De Verdenking. Over afscheid nemen van een verwachting en het omarmen van kwetsbaar geluk.

Gebruik de actiecode: 'VOORDEEL24' en krijg korting! Je ticket kost dan niet 21,50 euro, maar 18,95 euro (drankje na afloop is inbegrepen!). Tickets zijn hier te koop.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl