SDS Info nummer 23-013, 29 augustus 2023

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

Speciaal voor broertjes en zusjes

Vanaf nu is het boek 'mijn zusje heeft Downsyndroom' weer te bestellen in onze webshop. En het boekje heeft er een broertje bij. Het boek is namelijk vanaf nu te bestellen in de broer én zus variant. Ben jij op zoek naar een leuk prentenboek om voor te lezen aan je kinderen die een broertje of zus met Downsyndroom hebben? Kijk snel in onze webshop.

Deze uitgave is uitgevoerd in een mooie hardcover variant met stevige papieren bladzijden. Ideaal om voor te lezen aan kleine kinderen. Het boekje kost € 8,95 en donateurs krijgen 20% korting. Ben je donateur en weet je even niet meer hoe je deze korting kunt krijgen? Mail ons dan. 

Damloop by Night: 16 september

Ben je een beetje getraind? En hou je wel van een uitdaging? We hebben nog enkele startbewijzen voor de 5 Engelse Mijl op zaterdagavond 16 september.

Zin om mee te doen? Neem even contact met ons op.

Studiedag over gedrag

Op vrijdag 6 oktober is de online studiedag 'Stimuleren van positief gedrag; ja dat kan'. Je leert alles over het gedrag van mensen met Downsyndroom. Aan hand van de respons-maar-reageer-niet-methode van David Stein krijg je praktische tip om het gedrag positief te beïnvloeden zowel thuis als op school. Het boek van David Stein staat in onze webshop.

Een kind met Downsyndroom in de klas

Je hebt voor het eerst een leerling met Downsyndroom in de klas gekregen. Deze zit misschien al een aantal jaren op school maar je kent de leerling niet. Eigenlijk weet je helemaal niet zoveel over Downsyndroom. Herken jij dit? Geef je dan nu op voor de online studiedag op woensdagmiddag 13 september. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij.

Studiedag: Downsyndroom in het gezin

Op vrijdag 29 september is de online studiedag over Downsyndroom in het gezin. Veel ouders vragen zich af of ze hun aandacht wel goed verdelen? Je kind met Downsyndroom heeft vaak meer tijd en begeleiding nodig, moet vaker naar een arts en er zijn vaker gesprekken op school. Wat vinden de andere kinderen daarvan? En wat vind jij als ouder? Tijdens deze studiedag krijg je voldoende tools om te kunnen anticiperen op én omgaan met situaties in jouw gezin. Geef je snel op

Korting op studiedagen

Donateurs krijgen 20% korting op studiedagen. Je krijgt deze korting door je donateursnummer in te vullen in het aanmeldformulier. Weet je je nummer niet meer? Zet dit dan even in de opmerkingen, zoek wij het voor je op. 

Kijk op ons programma voor alle studiedagen.

Speeltuindag kern Eindhoven

Kern Eindhoven nodigt je uit voor een gezellige dag in Speeltuin Philipsdorp in Eindhoven. Deze grote omheinde speeltuin biedt voor alle kinderen speelplezier. Lees meer>>

Kern Friesland Jubileum

Kern Friesland bestaat in de huidige vorm 10 jaar. Dat deze kernouders zich al 10 jaar inzetten voor de regio Friesland moet natuurlijk gevierd worden. Daarom gaan ze op zondag 8 oktober een feestje vieren. En jij bent uitgenodigd. Lees meer>>

Gala

Stichting Upside Down en Stichting Downsyndroom presenteren op 20 november 2023 de 2e editie van de INC Awards: Dé prijzen voor organisaties die mensen met een verstandelijke beperking omarmen. Die hun talenten zien en gebruiken. Die ons inspireren en uitdagen en daarmee mensen mét en zonder beperking motiveren.

Via www.incawards.nl kan je je opgeven voor het fantastische gala en je kan organisaties en bedrijven nomineren voor een INC award. Het gala is maandagavond 20 november in het AFAS theater in Leusden.

Speciaal voor mensen met Downsyndroom is er een datingprogramma!

Wil jij op de rode loper met een date aan je arm? Uit je dak gaan op de dansvloer met een nieuwe vriend of vriendin? Meld je dan aan voor onze datingservice? Je wordt dan ontvangen in ons datingcafé. Dan maak je kennis met de match die wij op basis van je persoonlijke gegevens hebben gevonden. Je kunt elkaar beter leren kennen onder het genot van een drankje en een hapje. Als het klikt, kunnen jullie samen naar het gala voor een geweldige avond! Natuurlijk is er voor je ouders en/of begeleiders ook een leuk programma. Lees meer>>

WEGGEEF ACTIE!

Wij hebben onze boekenkast opgeruimd en kwamen nog hele leuke boeken tegen die we hebben besproken in Down+Up. We willen deze graag weggeven aan onze donateurs. Heb jij interesse in een van de onderstaande boeken? Mail dan snel. Binnenkort geven we meer boeken weg via onze nieuwsbrief. Hieronder de eerste twee boeken. 

Samen plastic de baas
Een kleurrijk non-fictie boek voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Met vijftig 'superheldenmissies' om zelf uit te voeren.

Nee is oké
Een uitgave van Fonds Slachtofferhulp. Over grenzen aangeven, op een toegankelijke en speelse manier.

NN Egmond Heroes Run*

Op zondag 14 januari is de Egmond Heroes Run. Dit is een unieke loop bedoeld voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Iedereen is welkom. Er zijn twee afstanden, 1,8 km en 3 km. Je mag hier een uur over doen. Deelname is gratis. Lees er hier alles over.

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl