SDS Info nummer 23-012, 27 juni 2023

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

Down+Up

Het zomernummer van Down+Up is onderweg. Eind van deze week of begin volgende week kun je hem in de bus verwachten. In dit nummer aandacht voor een inclusieve kinderopvang, tandheelkunde bij Downsyndroom, Braintrain en Alzheimer, hoe kun je met puber broers en zussen een echt gesprek voeren over Downsyndroom en nog veel meer. Wij wensen je veel leesplezier.

Ontvang jij Down+Up (nog) niet? Meld je dan nu aan als donateur

Ben je donateur en heb jij Down+Up volgende week woensdag nog niet ontvangen? Mail ons dan even. 

Familiedag kern Twente
Hengelo

Heb jij je nog niet opgegeven, doe dat dan nog voor 28 juni! De kern heeft al een mooie groep om deze leuke dag door te laten gaan. Er zijn nog een paar plekjes vrij.

De familiedag is op zondag 2 juli bij attractiepark de Waarbeek in Hengelo. De kosten zijn € 5,00 per persoon. Opgeven kan tot 28 juni. Lees meer>>

Korfbalclinic kern Haaglanden
Zoetermeer

Kern Haaglanden wil de zomervakantie sportief starten en organiseert op zondag 9 juli een korfbalclinic. Je kunt je opgeven tot 1 juli. Ook gezinnen waarvan het kind nog niet kan of wil korfballen zijn welkom. Voor deze gezinnen is het weer eens een goede gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Lees meer>>

Familie BBQ kern Drenthe
Aalden
Op zondag 9 juli is de gezellige familie BBQ van kern Drenthe. De kern nodigt je uit om te komen bijkletsen en als je nieuw bent elkaar te leren kennen. 

Het is zelfs mogelijk om te overnachten met je eigen kampeermiddel op camping Aelderveen in Aalden. Lees meer>>

Familiepicknick kern Amsterdam
Amsterdam
Op zondag 16 juli (de laatste zondag voor de zomervakantie!) is de supergezellige familiepicknick van kern Amsterdam in Natuurspeelpark Het Woeste Westen. Dit park is een avontuurlijk speellandschap in Amsterdam waar kinderen vrij kunnen spelen in de natuur, uiteraard onder toezicht van de ouders. Lees meer>>

Friese meren, zeilen en groot feest!* 
Heeg

Met het hele gezin genieten op de Friese meren in Heeg, met Onder Zeil beleef je het! Stichting Onder Zeil organiseert elk jaar in Friesland een zeilweekend voor kinderen met Downsyndroom en hun families uit heel Nederland. Dit jaar vieren we het 4e lustrum, een extra groot feest voor jong en oud! Inschrijven voor het weekend van 8-9-10 september 2023 kan via het inschrijfformulier op de site. Kosten zijn €150,00 p.p.

www.stichtingonderzeil.nl 

Het uur van de Wolf: Het zit in mijn hart*
NPO2

Theatergroep KamaK bestaat uit professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Zodra regisseur Saskia Boddeke hun voorstelling Furia zag, wist ze: hier wil ik wat mee. Het resultaat is Het zit in mijn hart; een hybride film waarin feit en fictie in elkaar overlopen, soms ook voor de acteurs zelf, die hun geacteerde emoties ten diepste doorvoelen. Tijdens het maakproces reflecteren ze op hun eigen leven, dromen en beperkingen. Het levert rake observaties over het leven en de liefde op.

De film is te zien op woensdag 5 juli om 22.00 uuur bij de NTR op NPO2.

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl