SDS Info nummer 23-010, 22 mei 2023

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

Extra studiedag: Een kind met Downsyndroom in de klas

Na de annulering van de training “een kind met Downsyndroom in de klas” op 7 juni vanwege te weinig aanmeldingen bleek dat er toch behoefte was om deze training te volgen.

Op woensdagmiddag 13 september 2023 van 13.00 tot 18.00 uur bieden wij daarom deze digitale training “een kind met Downsyndroom in de klas” alsnog aan voor eenieder die het schooljaar 2023-2024 een leerling met Downsyndroom in de klas krijgt.

Deze training is bewust op de hele woensdagmiddag gepland tot 18.00 uur zodat professionals de kans krijgen om hem alsnog te volgen. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. 

Bij 10 deelnemers of meer gaat de dag zeker door.

Dam tot Damloop

We hebben weer startbewijzen voor de Dam tot Damloop en de Damloop by Night. Loop jij ook mee? Wij zorgen voor de startbewijzen en regelen alles voor je. Jij laat je sponsoren.

De Damloop by Night is op zaterdag 16 september. Je loopt 5 EM (8 km). De Dam tot Damloop is is op zondag 17 september. Je loopt 10 EM (16 km).

Mail ons voor meer informatie.

Studiedag Downsyndroom in het gezin

Op 29 september is de studiedag Downsyndroom in het gezin. Veel ouders vragen zich af of ze hun aandacht wel goed verdelen? Je kind met Downsyndroom heeft vaak meer tijd en begeleiding nodig, moet vaker naar een arts en er zijn vaker gesprekken op school. Wat vinden de andere kinderen daarvan? En wat vind jij als ouder? Daarnaast wil je ook graag de broers en zussen begeleiden bij het hebben van “een brus” met Downsyndroom. Per levensfase hebben broers en zussen andere vragen en in deze training proberen we je voor te bereiden op al die vragen. Daarnaast is er voldoende ruimte om ervaringen en tips te delen. Lees meer>>

Freedom Fighters Festival* 
Amsterdam

Op 23, 24 en 25 juni 2023 is het Freedom Fighters Festival voor (ouders van) kinderen met een beperking en andere belangstellenden.  Het is een vrolijk festival met muziek, dichten, lekker eten, informatie, een politiek debat , een nieuwe inclusieve school een welkomstwoord van Vincent Bijl. Lees meer>>

Expositie "Binnen of Buiten - Grenzen en Begrenzingen'* 
Den Bosch

Achttien kunstenaars uit acht landen laten zien hoe zijn aanlopen/aankijken tegen grenzen en begrenzingen. De expositie is te zien tot en met 18 juni in de Melkfabriek in 's-Hertogenbosch. 

Walibi zonder Drempels*
Biddinghuizen

Zet het in je agenda, want op 2 juli 2023 barst het grootste feest voor mensen met een beperking weer los in Walibi Holland! Bij 'Walibi zonder drempels' kun jij genieten van de beste beats tijdens het optreden van DJ Cripple X, Dario, Tribute act Michael Jackson en Ruud Versteeg, én niet te vergeten, een mystery guest!

Niet alleen kun je genieten van het geweldige entertainment, je kunt ook nog eens gebruik maken van de attracties die Walibi te bieden heeft. Dat belooft een dag te worden vol met actie en plezier! Klik hier om aan te melden.

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl