SDS Info nummer 23-008, 2 mei 2023

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

Laatste kans: Koop nu je kaarten voor de familiedag

Je kunt nog kaarten kopen voor de familiedag in de Efteling tot en met maandag 8 mei aanstaande. De familiedag is op zaterdag 13 mei. Kaarten zijn te koop via onze webshop. Donateurs krijgen een waardebon van EUR 10,- voor de lunch. 

Dam tot Damloop

Op zaterdag 16 september is de Damloop bij Night. In het gezellige Zaandam loop je tegen de schemering 5 Engelse Mijl (8 km).

Loop jij ook mee? Je krijgt een shirt van ons, we begeleiden je tot aan de start en na de finish. Ieder jaar, weer of geen weer, is het super gezellig. Voor je inspanningen laat jij je sponsoren voor de Stichting Downsyndroom.

Op zondag 17 september is de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam, de 10 Engelse Mijl, 16 km. Loop je mee? Ook hier krijg je een shirt van ons en we staan bij start en finish. Voor je inspanningen laat je je sponsoren voor de SDS.

We hebben een wervingspagina via geef.nl voor je en je krijgt natuurlijk een vermelding in Down+Up.

Geef je op via mail!

HubClub '23 - Introdans*

Introdans viert de kracht van diversiteit met een eigentijds dansprogramma: de HubClub’23. De line-up bestaat uit een diverse mix van dansers en makers van Introdans met gastmakers en performers uit andere werelden, zoals performers met een fysieke of verstandelijke beperking, maar ook performers en choreografen uit o.a. de urban, buikdans en vogueing scene. Zij maken samen een kwalitatief hoogstaande, inclusieve dansvoorstelling in de sfeer van een nachtclub; het publiek en de performers zitten op en rond het podium en men krijgt een programma met duetten, trio’s en kwartetten te zien. De spectaculaire kostuums zijn van ontwerper/kunstenaar Bas Kosters. De première is do 25 mei 2023, de voorstelling speelt in Arnhem, Zwolle, Eindhoven, Oss, Apeldoorn, Deventer, Hengelo.

Een van de performers is Sabine van Riel, een jonge vrouw met Downsyndroom, die samenwerkt met choreograaf Jordi Dik van Compagnie21. Bezoek de website van Compagnie21 om Sabine aan het werk te zien in een eerdere productie van Jordi.

Klik hier voor speeldata -en tijden.

Funpop in Limburg*

Van 12 tot en met 24 mei is het inclusieve festival Funpop in Horst, Noord Limburg.

Funpop is het grootste open air festival voor mensen met een verstandelijke- of meervoudige beperking in Nederland. Iedereen die de doel- groep een warm hart toedraagt, zoals ouders, verwanten, begeleiders en vrienden, is welkom.

Bezoekers met een beperking moeten zich veilig en comfortabel voelen en zich vrij over het festivalterrein kunnen bewegen. Daarvoor hebben ze de benodigde voorzieningen getroffen: Geheel omheind; Voldoende toiletten; Rolstoelpodium; Roelstoelreparaties; Waterpunten; Ruim opgezette horeca-area; Eigen eten en drinken is toegestaan; Douches, verschoningsruimtes en een tillift; EHBO-post; Je mag een partytent meenemen; Opvang en schuilgelegenheid bij slecht weer.

Kijk voor meer informatie op de website www.funpop.nl

Walibi zonder drempels*

Stichting CrippleX Entertaiment heeft op 2 juli weer een leuke activiteit:

Zet het in je agenda, want op 2 juli 2023 barst het grootste feest voor mensen met een beperking weer los in Walibi Holland! Bij 'Walibi zonder drempels' kun jij genieten van de beste beats tijdens het optreden van DJ Cripple X, Dario, Tribute act Michael Jackson en Ruud Versteeg, én niet te vergeten, een mystery guest!

Niet alleen kun je genieten van het geweldige entertainment, je kunt ook nog eens gebruik maken van de attracties die Walibi te bieden heeft. Dat belooft een dag te worden vol met actie en plezier!

We sluiten de dag spetterend af met Disco zonder drempels. Een feest waar iedereen kan dansen en swingen zonder obstakels.

Mis dit niet en bezoek de evenementenpagina van CrippleX om je tickets te bestellen.

Tot ziens op 2 juli bij 'Walibi zonder drempels'!

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl