SDS Info nummer 23-007, 3 april 2023

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

Dreamnight at the ZOO 

In deze nieuwsbrief staat de uitnodiging voor de dreamnights. Speciale uitjes waarin jullie kinderen speciale aandacht krijgen en veel extra mogelijk is. De Dreamnights zijn gratis en worden aangeboden door de parken dierenparken zelf. Lees deze nieuwsbrief goed door voor je het aanmeldformulier invult. Je hebt tot en met 16 april om het formulier in te vullen.

Vragen over de dreamnight kun je alleen via de mail stellen: info@downsyndroom.nl

Hoe kan ik me aanmelden

Aanmelden kan door het formulier in te vullen. Geef je op met de naam en het adres dat bij ons bekend is, dus het adres waar je Down+Up op ontvangt. En vul het formulier volledig in. Je kunt aangeven wat je eerste en tweede keuze is. 

De formulieren worden automatisch in ons systeem verwerkt. Het is na het invullen van het formulier niet meer mogelijk om wijzigingen door te geven. Aanmelden kan alleen voor je eigen gezin, niet voor opa, oma, vriendjes en vriendinnetjes. Dit stellen de parken niet op prijs. Kan één van de ouders niet mee? Dan kun je natuurlijk wel iemand anders in plaats daarvan meenemen. Ga uit van twee volwassenen per gezin.
 

Ben je geen donateur (meer) en wil je wel graag mee naar de Dreamnight. Vul dan toch het formulier in. Je ontvangt van ons gegevens om weer donateur te worden. Zodra je aanmelding is verwerkt, ding je net als iedereen mee naar kaarten.

We hebben dit jaar weer een groot aantal kaarten. We hopen dat iedereen kaarten kan krijgen:

Dierenpark Amersfoort, vrijdagavond 2 juni vanaf 18.00 uur
Burgers'Zoo, vrijdagavond 30 juni vanaf 18.00 uur

Je kunt je aanmelden tot en met 16 april 2023 via de onderstaande link.
Neem rustig de tijd om eerst je agenda te checken. Het is niet wie het eerst komt wie het eerst maalt. 

LET OP!!! Bestel voor IEDER gezinslid kaarten. Ook voor kinderen onder de drie jaar. 

Burgers'Zoo

Iets ten noorden van Arnhem ligt Koninklijke Burgers’ Zoo, een dierenpark waar je een ontdekkingsreis door verschillende gebieden kunt maken. Zo dwaal je rond in de Bush, de Desert, de Ocean, Rimba en Mangrove. Dan heb je nog niet eens alles gezien, want in het dierenpark zijn ook doodhoofdaapjes, panters, stokstaartjes etc. Kom kijken naar ons zeekoeien jong en het nieuwe verblijf van de maki’s!

De medewerkers van Burgers’ Zoo nodigen je uit om een bezoek te brengen aan Burgers’ Zoo. Dit gebeurt in de avonduren als alle bezoekers weg zijn. Het park is dan speciaal open voor jou en een aantal andere kinderen. Op die avond zullen de dierverzorgers en andere medewerkers jullie verhalen vertellen over de dieren en meenemen voor een kijkje achter de schermen bijv. bij de giraffen en de tijgers.

Een heel bijzondere avond, speciaal voor jullie. Dus:

Kom op vrijdag 30 juni 2023 naar Koninklijke Burgers’ Zoo en maak een ontdekkingsreis!

Dierenpark Amersfoort

Kom op vrijdag 2 juni naar Dreamnight at the Zoo in DierenPark Amersfoort!

Op vrijdag 2 juni 2023 organiseren wij van 18.00 – 21.00 uur Dreamnight at the Zoo. Een VIP-avond speciaal voor chronisch zieke kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes.  

Verhuizing

Hier op kantoor zijn we op het moment druk aan het inpakken en klussen. We gaan namelijk verhuizen. We blijven in hetzelfde pand. We zitten nu op de eerste verdieping zonder lift. We gaan vanaf 1 mei naar de begane grond. Veel fijner met alle dozen en pakketjes die we heen en weer tillen voor de webshop. We kunnen zo veel efficiënter werken.  

Afgelopen week zijn we begonnen met het netjes maken van de nieuwe ruimte. We hebben hiervoor veel hulp van familieleden en vrijwilligers. Ons nieuwe plekje wordt heel mooi. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Maar dit betekent ook dat we eind april, begin mei de webshop even moeten sluiten. Dit staat netjes aangegeven op onze site. Verder kun je ons gewoon bellen en mailen met jullie vragen. Het kan wel iets langer duren voor je een reactie krijgt. Alvast bedankt voor jullie geduld.

We hebben weer startbewijzen voor de Dam tot Damloop

Op zaterdag 16 september is de Damloop bij Night. In het gezellige Zaandam loop je tegen de schemering 5 Engelse Mijl (8 km).

Loop jij ook mee? Je krijgt een shirt van ons, we begeleiden je tot aan de start en na de finish. Ieder jaar, weer of geen weer, is het super gezellig. Voor je inspanningen laat jij je sponsoren voor de Stichting Downsyndroom.

Op zondag 17 september is de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam, de 10 Engelse Mijl, 16 km. Loop je mee? Ook hier krijg je een shirt van ons en we staan bij start en finish. Voor je inspanningen laat je je sponsoren voor de SDS.

We hebben een wervingspagina via geef.nl voor je en je krijgt natuurlijk een vermelding in Down+Up.

Geef je op via mail!

Studiedag Early Intervention

Volgende week woensdag 12 april is de studiedag over Early Intervention. Wil jij aan de slag met de app of map Kleine Stapjes? Of heb je deze al aangeschaft en kun je wel even een goede start gebruiken? Meld je dan nu aan voor de studiedag Early Intervention. Lees meer>>  

Wil je meedenken?

Een leven lang leren is voor iedereen gewoon. Behalve als je Downsyndroom hebt. Daar wil de SDS iets aan doen. Maar we hebben hulp nodig.

Ben je een ouder en denk je na over een leven lang leren voor je (bijna) volwassen kind met Downsyndroom? 
Heb je een volwassen zoon of dochter die misschien een keer wat wil leren of kunnen? 


Kom 15 april 2023 naar Roden (bij Groningen) en help ons. 
Tijdens het festival ‘Anders zijn is mooi’ hebben we een aparte ruimte om met elkaar hierover in gesprek te gaan. 
Het festival start om 10 uur. Je bent de hele dag welkom. Het is gratis.

Bijeenkomst Leven lang leren start om 14 uur. Meer informatie of opgeven kan via mail.

Boekje ongesteld

In het lentenummer van Down+Up staat de boekbespreking van het boek "ongesteld". Hierbij is de informatie weggevallen over hoe je het boek kunt bestellen.  

Je kunt het boek hier gratis downloaden.

Wil je toch liever de gedrukte versie? Deze kost € 16,80 per stuk (dat is de kostprijs inclusief verzendkosten) en is te bestellen bij GGD Noord- en Oost- Gelderland via het e-mailadres: documentatiecentrum@ggdnog.nl. Belangstellenden ontvangen dan de link (google forms) om het gedrukte exemplaar daadwerkelijk te bestellen.  

Bewoner gezocht in Rijswijk*

De Blauwe Parel in Rijswijk is een wooninitiatief in Rijswijk. Ze gaan deze maand van start en zoeken nog een bewoner. Je leest er alles over op hun website

Paratus*

Paratus is een inclusieve werkplaats voor 16+ jongeren met extra leer- en ontwikkelbehoeften en staat midden in de samenleving. Hierdoor hebben deze jongeren de kans om zich te ontplooien in realistische leeromgevingen en op stageplekken.

Paratus werkt met kleine groepen en korte lijnen zorgen ervoor dat iedereen de aandacht krijgt die nodig is om te groeien. De ouders zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van hun kind bij Paratus. Ze bepalen mede de persoonlijke leerdoelen en spelen een rol bij de stages.

Paratus is een op ontwikkeling gerichte dagbesteding. Dat betekent dat de begeleiding uit een persoonsgebonden budget (pgb) betaald kan worden. Ze bieden geen Zorg in Natura (ZIN).

Wil je meer informatie en/of jouw zoon of dochter vrijblijvend aanmelden? Kijk dan op www.paratus.plus.

Minka Verheul & Bertina Slager minkaverheul@paratus.plus | 06-53336800 bertinaslager@paratus.plus | 06-12930437

United Dance*

Van 21 - 26 augustus is er weer een dansstage van United Dance. Meer informatie staat op hun website

Awareness Festival, Anders zijn is mooi*

15 april 2023. Een dag om geïnspireerd te raken door lezingen, gesprekken en aanwezigen. Een dag om verbinding te vinden bij elkaar, door met elkaar in gesprek te zijn.

Het festival heeft twee thema’s, ontzorgen en onderwijs. Elk thema bestaat uit een interview, praatje van een professional en een ronde tafelgesprek (verwondergesprek). Gesprekken gevoerd tussen verschillende professionals en ouders over hoe zaken gaan en hoe het anders kan en hoe ouders nog meer geholpen zijn.

Daarbij is er een kennismarkt, kraampjes van verschillende organisaties, zowel service gericht als producten.

Zie  www.anderszijnismooi.nl

Plaats: Health Hub in Roden (Groningen), Iedereen is welkom. Toegang is gratis.

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl