SDS Info nummer 23-006, 21 maart 2023

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

21 maart Wereld Downsyndroomdag 

Vandaag is het Wereld Downsyndroomdag. De dag waarop we mensen met Downsyndroom extra aandacht geven.

Dit is nodig omdat mensen met Downsyndroom:

  • er gewoon bij horen
  • zichtbaar anders zijn en soms onnodig anders behandeld worden
  • in een vakje geplaatst worden, terwijl iedereen zichzelf is
  • talenten hebben, zeker als ze er de ruimte voor krijgen
  • goede zorg nodig hebben

En we geven aandacht aan alle mensen met Downsyndroom in de hele wereld waar goede zorg niet zo vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld in oorlogsgebieden.
 

Op deze dag is er een symposium over Downsyndroom in Veenendaal. Vele kinderen mogen trakteren op school. Of houden een spreekbeurt over Downsyndroom. De komende dagen zijn er in het lang verschillende evenementen voor gezinnen met een kind met Downsyndroom, zoals:

21 maart  Kern Twente Wereld Downsyndroomdag

22 maart  kern Veluwe familiedag

25 maart kern Twente zwemmiddag

26 maart kern Haaglanden speelochtend

26 maart kern Amsterdam speeltuinmiddag

15 april kern Noord en midden Limburg Familiedag

22 april kern Drenthe knutselmiddag

13 mei Landelijke familiedag in de Efteling

Kijk voor al onze activiteiten op onze agenda.

Sokken

Heb jij vandaag verschillende sokken aan? Wij ook!  Hiermee laten we zien dat we allemaal een beetje anders zijn. Intussen is dit een traditie geworden op Wereld Downsyndroomdag. Deel jij ook een foto van jouw verschillende sokken op social media? En tag ons even in het bericht!

Studiedag 24 maart: De jonge kleuter met Downsyndroom

Aanstaande vrijdag is de studiedag over de jonge kleuter met Downsyndroom op de basisschool. Er zijn nog een paar plekken vrij. Wil je nog meedoen? Laat het ons snel weten. Klik hier voor meer info.

Gratis af te halen: mee-verende zijwielen*

Gratis op te halen in omgeving Utrecht. Helaas heeft mijn dochter met DS niet zelfstandig leren fietsen met deze wielen.

Nu fietsen we met veel plezier op de tandem. Als je denkt dat deze wielen geschikt kunnen zijn voor je kind mail me dan. 

Je kunt je mail sturen naar info@downsyndroom.nl. Wij sturen je mail door. 

Disco en karaoke avonden in Druten*

Bij 's Heeren Loo zijn regelmatig disco avonden en karaoke middagen. Je bent van harte welkom. Entree EUR 2,00 per persoon, begeleiding gratis.

Klik hier voor meer info en voor de data.

Huis Mandala zoekt toekomstige bewoners*

In Nieuwegein hebben ouders en woningcorporatie Jutphaas Wonen de handen ineen geslagen om, midden in de oude dorpskern van Vreeswijk, een woning te creëren waar 18 (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking onder begeleiding kunnen wonen en waar sociale ontmoeting en verbinding centraal staan.

Het leven in Huis Mandala is een balans tussen gezamenlijk en zelfstandig. Bewoners hebben een eigen appartement waar bezoek ontvangen kan worden, waar iemand kan komen logeren of waar je lekker even je eigen ding kunt doen. Daarnaast zijn er de gemeenschappelijke ruimten waar gezamenlijk wordt gegeten en waar iedereen, afhankelijk van de persoonlijke capaciteiten, meehelpt met koken. Hier kun je ook met elkaar een activiteit doen of samen televisie kijken. Heb je belangstelling neem dan een kijkje op de website: www.huismandala.nl contact: info@huismandala.nl

Voorstellingen Broos*

Hoe is het als mensen altijd vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou? Als je je dat zelf eigenlijk niet eens meer afvraagt. Er steeds een beetje minder van jou overblijft.

En wat gebeurt er als jij omvalt? Dat kan niet. En dus ga je door.

Broos is een muzikale, ontroerende en hoopvolle voorstelling over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander en is geïnspireerd op gesprekken met moeders van een

zorgintensief kind. Broos toont de mooie én de nijpende kanten van een zorgverhaal.

Tegelijkertijd is Broos herkenbaar voor alle ouders. Klik hier voor meer informatie.

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl