SDS Info nummer 73, 6 december 2022

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

Meedenken over Down+Up

Op dinsdag 13 december om 19.30 uur bieden we tien mensen de gelegenheid om mee te praten over Down+Up. Het wordt een gesprek via Zoom. Graag willen we weten welke stukken je leest, wat je altijd overslaat, wat je mist en waar je graag meer over wil weten.

Wil je meepraten? Stuur ons een mail. We nodigen dan maximaal tien mensen uit voor deze online meeting. Dit aantal is gekozen om iedereen goed aan het woord te kunnen laten en een gezamenlijk gesprek te kunnen voeren.

Down+Up 

Afgelopen weekend viel bij de meeste mensen Down+Up op de mat. Heb jij hem nog niet gehad? Dat kan, in december duurt de bezorging soms wat langer. Heb jij begin volgende week nog niets ontvangen? Mail ons dan even. 

In dit nummer een uitgebreid artikel over kinderopvang. De verschillende mogelijkheden voor kinderopvang worden besproken. Ook is er aandacht voor Downsyndroom en autisme, het opzetten van een ouderinitiatief voor wonen en nog veel meer. Ontvang jij Down+Up niet en wil je dit wel? Meld je dan aan als donateur. Lees meer>> 

Hieronder zie je Jolijn die Down+Up al heeft ontvangen en erg blij is met haar foto's bij het artikel over de kinderopvang.

Studiedagen

Begin 2023 staan er weer een aantal leuke studiedagen op de planning:

Stimuleren van positief gedrag, ja dat kan op woensdag 25 januari 2023.

Voortgezet onderwijs op de praktijkschool/VMBO op vrijdag 3 februari 2023.

Seksualiteit en Downsyndroom op woensdag 15 maart 2023.

Aanmelden kan via onze site www.downacademy.nl 

Nieuw bestuurslid gezocht

Afgelopen tijd hebben twee bestuursleden afscheid genomen. Na een flink aantal jaren actief te zijn geweest, was het voor hen tijd om iets anders te gaan doen. Nu zoeken we nieuwe bestuursleden. Heel graag zouden we een ouder van een jonger kind willen verwelkomen in ons team. We vinden dit belangrijk voor het evenwicht aan deskundigheden binnen het bestuur.

Het bestuur vergadert vier keer per jaar op een woensdagavond in Amersfoort. Bestuursleden zijn aanwezig bij de grotere evenementen. En je krijgt de kans om veel kennis over Downsyndroom op te doen en mee te denken over de toekomstige aandachtspunten van de SDS. We hebben een uitgebreidere functieomschrijving. Wil je die ontvangen, mail dan naar ons.

Zorgverzekering

Wil je je oriënteren op een andere zorgverzekering?

Tot 1 januari kan iedereen van zorgverzekering veranderen.

Patiëntenfederatie Nederland heeft een aantal documenten opgesteld die mogelijk kunnen helpen bij de keus. Op deze site staat zeer veel informatie

Stichting het Gehandicapte Kind zoekt nieuwe ambassadeurs*

Stichting het Gehandicapte Kind zoekt kinderen die het fantastisch zouden vinden om kinderambassadeur te worden. Dit zal voor zowel de kinderen, ouders en alle andere betrokkenen een vrolijk en onvergetelijk avontuur is waar iedereen veel van leert.

Zie hier het filmpje met de oproep: Oproep kinderambassadeurs.

De stichting zoekt kinderen tussen de 8 en 12 jaar die:
- Het leuk vinden hun mening te geven en hun verhaal te vertellen.
- Kunnen uitleggen wat belangrijk is voor kinderen met een handicap.
- Het tof lijkt om soms voor een camera of op het podium te staan.

Een deskundig team van Stichting het Gehandicapte Kind en de Kindercorrespondent begeleidt de nieuwe kinderambassadeurs en hun ouders/verzorgers. Zo is iedereen goed voorbereid op alles wat komen gaat. In Nederland wonen zo’n 100.000 kinderen met een beperking. Stichting het Gehandicapte Kind vindt het belangrijk dat er vaker en beter naar deze kinderen wordt geluisterd. Daar gaan de kinderambassadeurs bij helpen.

Meer informatie is te vinden op de aanmeldingspagina waar ook het inschrijven mogelijk is.

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl