SDS Info nummer 72, 24 november 2022

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

Vroeg leren dat iedereen meetelt!

We zien er allemaal anders uit en hebben allemaal eigen talenten. En iedereen heeft wel ondersteuning bij iets nodig.

We kunnen kinderen op de basisschool dit al leren. Gewoon door een medeleerling met Downsyndroom te hebben. Dit maakt de kinderen socialer en meer empathisch, dat is bewezen.

En het maakt niet uit of je kind op een reguliere of speciale school zit. De kinderen waarbij regulier onderwijs lukt, vervullen een belangrijke rol voor alle kinderen met Downsyndroom. Ze laten hun klasgenootjes zien dat iedereen erbij hoort. En dat is belangrijk voor ieder kind.

Op 29 november is het Giving Tuesday. Giving Tuesday is een wereldwijde beweging gericht op het belang van geven. Deze dag vindt plaats op de 1ste dinsdag na Black Friday en Cyber Monday. Dagen die volledig draaien om massaal consumeren. Op Giving Tuesday, dit jaar dus op dinsdag 29 november, doen we iets voor een ander.

De SDS werkt aan de acceptatie van kinderen met Downsyndroom in het basisonderwijs. Dat gaat nog niet vanzelf. Daarom gaan we e-learning modules maken zodat leerkrachten kunnen zien wat je voor een kind met Downsyndroom kan betekenen, wat het oplevert en wat het kost. Weer een stapje verder op weg naar een inclusieve samenleving.

Jouw gift wordt gebruikt voor dit e-learning project. Wil je meer weten? Je kan de projectbeschrijving opvragen bij Regina Lamberts of bel even.

Klik hier om een gift over te maken voor dit project. Je kunt het bedrag zelf aanpassen.

Symposium Wereld Downsyndroomdag Downsyndroom in al zijn facetten - een dag op de poli...

In het komende Downsyndroom Symposium kijken we mee tijdens ‘Een dag op de poli…’

We doen dit aan de hand van verhalen uit de dagelijkse praktijk. Verhalen van ervaringsdeskundige en verhalen over actuele casuïstiek die plaatsvinden in de spreekkamer. En deze keer een lezing door een vooraanstaand Amerikaanse kinderarts en onderzoeker.

Al met al, een programma dat de deelnemer handvatten zal geven direct toepasbaar in eigen praktijk. Lees meer>>

Kern Amersfoort: Speelochtend

Op zaterdag 17 december is er een speelochtend van kern Amersfoort. Kom jij ook? Lees meer>>

Down+Up

Deze week kregen we een rondleiding bij onze huisdrukker Veldhuis Media. De nieuwe Down+Up lag al klaar om gevouwen te worden. Begin volgende week gaat hij op de post en eind volgende week valt hij bij iedereen op de mat. Alvast veel leesplezier!

Studiedag: Stimuleren van positief gedrag; ja dat kan

Op woensdag 25 januari leer je alles over het gedrag van mensen met Downsyndroom. Aan de hand van de respons-maar-reageer-niet-methode van David Stein (kijk ook gelijk even in de webshop naar zijn boek) krijg je praktische tips om het gedrag positief te beïnvloeden, zowel thuis als op school. Deze dag zit vaak snel volgeboekt, meld je dus snel aan. Lees meer>>

Skiën met het hele gezin*

Stichting Sneeuwdroom gaat van 9 tot 12 maart 2023 weer skiën met een aantal gezinnen. De stichting maakt het mogelijk om je kind met Downsyndroom juist die extra hulp en begeleiding te geven bij het skiën die zij of hij nodig heeft om met even veel plezier van die berg af te komen. Een hecht team van vrijwillige, gediplomeerde, skileraren en begeleiders zijn overdag intensief bezig om de jongeren met Downsyndroom één op één te begeleiden.

Nieuwsgierig?? Bezoek dan de website www.stichtingsneeuwdroom.nl

…….en als het je wat lijkt, gelijk maar naar het inschrijfformulier want er is plaats voor nog maar een paar gezinnen.

Disco zonder drempels*

SOp zondag 11 december is de Disco Zonder Drempels in Purmerend. Kom jij ook? Het thema is 'the 90's party'. Van 13.30 uur tot 17.00 kun je lekker dansen. Er zijn diverse optredens. Klik hier voor meer informatie. En koop hier je kaarten

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl