SDS Info nummer 71, 24 oktober 2022

{{var:mycontent:"##%Default content%##"}}

Zandvoort Circuit Run op 26 maart 2023

Vorig jaar deden er al drie toppers met Downsyndroom met ons mee met de Zandvoort Circuit Run. Dit is een hardloopevenement op het circuit van Zandvoort. Je loopt een hele ronde over het circuit (4 km). Het lijkt ons leuk om met nog meer mensen met Downsyndroom mee te lopen. Als je je opgeeft via ons dan zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk in hetzelfde startvak beginnen. En wij zijn er natuurlijk bij om je aan te moedigen.

Dit is het idee: Geef je op via info@downsyndroom.nl. Iedereen met Downsyndroom loopt met minimaal 1 begeleider, meer kan natuurlijk ook. Wij schrijven iedereen in één keer in. Je betaalt de normale kosten van EUR 17,- per persoon. Jij krijgt op jouw mailadres een bevestiging en je kunt zelf je gegevens wijzigen of aanvullen. 

Het leuke hiervan is dat iedereen met Downsyndroom en hun begeleider(s) zoveel mogelijk samen starten. We kunnen elkaar ontmoeten en maken er dan samen een feestje van.

We schrijven in als we minimaal 5 deelnemers met Downsyndroom hebben. Je kunt je bij ons opgeven tot 20 november. Daarna kijken we hoeveel deelnemers er zijn en schrijven we iedereen tegelijk in.

Doe jij ook mee? Dit hebben we van iedere deelnemer nodig: Naam, adres, mailadres, telefoonnummer, noodnummer en geboortedatum. Mail ons ook gerust als je eerst meer informatie wil.

Nieuw!! Studiemiddag 'Down in het gezin'

Op vrijdagmiddag 11 november gaan we het hebben over:

  • Het steeds grotere verschil in ontwikkeling tussen kind met Downsyndroom en broer/zus
  • Invloed van specifiek gedrag op de overige gezinsleden
  • Kwaliteit en aandacht bewaken voor alle kinderen in het gezinnen en als het kan ook enkele leidsters en/of extra begeleiders.

We zorgen voor een inspirerende middag waarbij de input van alle aanwezigen belangrijk is. De middag wordt geleid door Regina Lamberts en Hilde de Haan. Lees meer>>

Studiedag: Dysfatische ontwikkeling

Snap de manier waarop een kind met Downsyndroom met taal omgaat, en je snapt veel meer van het kind zelf!

Op vrijdag 25 november 2022 start de tweedaagse cursus rondom dysfatische ontwikkeling waar de taal-spraak problematiek centraal staat. De tweede dag vindt plaats op vrijdag 10 maart 2023.

Deze verdiepende tweedaagse cursus staat o.a. uitgebreid stil bij

  • De voornaamste kernmerken van de spraak- taalontwikkeling van kinderen met Downsyndroom
  • Belangrijkste aspecten voor activering en begeleiding bij deze groep kinderen
  • De communicatie met het kind tijdens het dagelijkse leven thuis én op school

Logopediste Marieke Houtman gespecialiseerd in dysfatische ontwikkeling zal voor de Down Academy beide dagen verzorgen. Lees meer>>

Deze studiedag is geschikt voor iedereen die te maken heeft met kinderen met Downsyndroom in alle leeftijden.

Kern Doetinchem: thema avond seksualiteit

Op 8 november organiseert kern Doetinchem een thema-avond over seksualiteit bij jongeren met een verstandelijk beperking in Didam. Lees meer>>

Woon je niet in deze regio maar ben je wel geïnteresseerd in het onderwerp? Kijk dan even naar de online studiedag over seksualiteit van de Down Academy.

Kern Twente: Sinterklaasfeest

Op zondag 27 november viert kern Twente Sinterklaas. In een bosrijke omgeving verwelkomen ze iedereen, kun je heerlijk spelen, pepernoot sjoelen en als het droog is marshmallows roosteren bij het kampvuur.

Het hele gezin is welkom. De Sint neemt kadootjes mee voor kinderen met het downsyndroom t/m 12 jaar en hun broers en zussen t/m 8 jaar. Lees meer>>

Kern Veluwe: Sinterklaasfeest

Op vrijdagmiddag 18 november gaat kern Veluwe naar Museum het Pakhuis. Het pakhuis is deze middag speciaal geopend voor de gezinnen van kern Veluwe. Vier jij het feest gezellig mee? Lees meer>>

Kern Tilburg: Sinterklaasfeest

Ook de gezinnen in de regio Tilburg kunnen Sinterklaas vieren met de kern. Op zaterdag 19 november komt Sint op bezoek in Gilze. Lees meer>>

Vragenlijst LLL Klas*

Graag delen wij deze vragenlijst van Tini Lootsma en Hanneke Hoes. Ze willen onderzoeken of er behoefte is op het gebied van Leven Lang Leren.

U kunt de vragenlijst invullen via deze link.

Op de eerste pagina staat de uitgebreide informatie van Tini en Hanneke. Invullen kost een paar minuten. Alvast bedankt voor uw medewerking.

* Wij hebben geen kennis van de kwaliteit van deze oproep of organisatie en zijn niet verantwoordelijk voor de geleverde zorg of dienst van de genoemde contactpersonen of instanties.

 Stichting Downsyndroom is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan sterkte kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Meer weten? Kijk op geefgerust.nl